Struisvogelsteak met pittige pepersaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en rasp deze fijn.
    Maak de schoon en snipper deze heel fijn.
    Maak de schoon en snij deze in kleine stukjes.
    Meng de ingrediënten voor de marinade in een schaal en voeg een klein beetje toe tot er een mooie dunne homogene massa ontstaat.
    Rol de struisvogelsteak door de marinade en leg deze in de schaal.
    Dek het geheel af met huishoudfolie en laat dit op een koele plaats 24 uur marineren.
    Zet het geheel niet in de koelkast hierdoor trekt de marinade niet goed in het vlees.
    verwarmde oven voor op 50 °C.
    Verwarm een koekenpan met een dun laagje en bak de gemarineerde steaks heel snel rondom bruin.
    Zodat het vlees sappig is en rosé in het midden.
    Zet de overgebleven marinade even apart.
    Neem de struisvogelsteaks van het vuur en houd ze warm onder aluminium folie in de oven.
    Bak in het bakvet de gesneden en de tot deze bijna gaar zijn.
    Blus het braadvet met de over gebleven marinade af.
    Voeg het toe.
    Laat het sausje ongeveer 10 minuten sudderen.
    Serveer er een pasta en een salade bij.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
38 kcal
1%152 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Struisvogelsteak met pittige pepersaus