Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Meng de bevroren groenten met de en laat ontdooien.
    Meng de specerijen en het .
    Smelt de helft van de in een grote pan met dikke bodem.
    Voeg de helft van het specerijmengsel toe en bak zachtjes 1-2 minuten.
    Voeg de groenten toe en schep ze goed om.
    Schep de groenten met een schuimspaan in een grote kom; houd ze warm in een op 150 °C voorverwarmde oven.
    Smelt de rest van de in de pan en fruit er de , knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
    Voeg kaneel, kardemom, en lavaszaad toe, roer goed en bak nog eens 3-4 minuten.
    Voeg de rest van het specerijmengsel toe en bak het mengsel nog 2 minuten.
    Was de rijst in koud water, laat uitlekken en verwijder eventuele steentjes.
    Voeg aan de pan toe, roer goed om en giet het kokende water erbij.
    Laat zachtjes zonder deksel koken tot de rijst beetgaar is.
  2. Roer af en toe, zodat niets aanbakt.
    Voeg zo nodig extra toe.
    Giet de rijst zodra hij gaar is in een grote zeef en laat goed uitlekken.
    Schep de warme groenten erdoor en schik in een warme schotel.
    Bestrooi met rozijnen en amandelen en serveer meteen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
655 kcal
32%3930 kcal
Vetten
8 g.
11%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
118 g.
45%708 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Subzt pilao (rijst met groenten)