De cake:
Smelt de boter met het cacaopoeder en de espresso au bain marie (een pan die in een pan hangt waarin een laagje water zacht kookt).
Terwijl het smelt af en toe roeren.
Als de boter is gesmolten, haal je de pan uit de andere pan.
Even goed mengen en laat het mengsel een paar minuutjes afkoelen.
Voeg 1-2 eetlepels toe en roer dit goed door het mengsel.
Dit is het cacaobotermengsel.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Pak een droge, vetvrije kom.
Doe hierin de eiwitten, het cream of tartar of de vervanger bakboeder en een snufje .
Mix met de mixer op medium snelheid tot je zachte pieken krijgt.
Voeg 2 eetlepels toe aan de eiwitten en mix tot de pieken redelijk sterk zijn.
De eiwitpieken blijven dan makkelijk overeind staan.
Roer het eigeel door het cacaobotermengsel.
Spatel een kwart van het eiwit door het cacaobotermengsel tot het goed is gemengd.
Voeg dan de rest van het eiwit toe en spatel het voorzichtig, maar goed door elkaar.
Dit is het cakemengsel.
Giet het cakemengsel op de bakplaat en verdeel, zodat je een soort (zachte) plak krijgt.
Bak het cakemengsel gedurende 8-10 minuten in de oven.
De cake is gaar wanneer je er een prikker insteekt en deze er droog uitkomt
Laat de cake volledig afkoelen op de bakplaat.
Als de cake is afgekoeld haal deze dan voorzichtig van het bakpapier (tip draai de cake en trek voorzichtig met behulp van evt een mes het bakpapier van de cake).
De vulling:
Klop de slagroom op met zoetstof (naar smaak).
Spatel de cacaopoeder er voorzichtig, maar goed doorheen (wil je een witte vulling laat de cacaopoeder dan weg).
Verspreid de slagroom regelmatig over de afgekoelde cake, zodat je een mooie laag krijgt die overal ongeveer even dik is.
De cake oprollen:
Rol de cake vanaf de korte zijde rustig op.
Vooral in het begin zal de cake op allerlei plekken breken.
Raak niet in paniek, maar blijf voorzichtig doorgaan met het oprollen van de .
Hoe verder je de oprolt, hoe minder die zal barsten.
Pak de opgerolde stevig in plastic folie in en zet ‘m in de koelkast.
Laat paar uur tot een hele dag opstijven.
Om de op te dienen, haal je het plastic folie eraf.
Leg de voorzichtig op een mooi bord of plaat met de naad naar beneden.
Strooi er met een zeef eventueel nog een beetje overheen.
Snijd de cake(1 stuk) voorzichtig met een scherp mes in plakjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in cake en bakpoeder
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
Ei
cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
cake en margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.