Suji karakarias (Gefrituurde griesmeelkoeken)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Doe het in een kom en voeg langzaam en al roerend de toe zodat het niet klontert.
    Strooi de suiker erover, voeg de toe en roer weer tot een gladde massa is verkregen.
    Doe het mengsel in een grote pan met dikke bodem en breng al roerend op een laag vuur aan de kook.
    Laat zacht verder koken tot het de consistentie van hele dikke custard heeft.
    Neem dan de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
    Stamp intussen de kardemoms en in een vijzel tot een tamelijk grof poeder.
    Meng dit met de gehakte , maar maak ze niet fijner.
    Breek de een voor een boven de koude griespap en klop ze erdoor.
    Bestrooi met het kruidenmengsel.
    Verhit de in een diepe pan met dikke bodem zodanig, dat een lepeltje mengsel erin direct gaat sissen en drijven.
    Test enkele malen of de olietemperatuur goed is.
    Laat dan dessertlepels van de pap in de vallen en frituur ze in porties goudbruin.
    Schep ze op met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Serveer ze iets warm of laat ze helemaal koud worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
296 kcal
14%5920 kcal
Vetten
3 g.
4%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%340 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Suji karakarias (Gefrituurde griesmeelkoeken)