Verwarm de oven voor op 175 graden
Kneed , , , boter(150 gram) en het ei(1 stuk) tot een soepel deeg (met de hand goed kneden ca. 10 minuten).
Vorm een bol van het deeg , verpak het in plastic folie en leg het 1 uur in de koelkast.
Vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier (ook de zijkanten).
Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
Schil de appels en snijd ze in 8 parten.
Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm.
De hele vorm moet goed gevuld zijn.
Roer met een garde de puddingpoeder in een kom met de suiker(125 gram)(125 gram), vanillesuiker(1 zakje) en 150 ml slagroom(750 milliliter) (let op dat alle klontjes weg zijn!)
Het moet een romig geheel zijn.
Klop de rest van de slagroom(750 milliliter) (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom(750 milliliter).
Zet de pan weer terug op een laag vuur en breng al roerend aan de kook.
Schep dan de pudding over de appels in de vorm.
Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
LET OP:
op tijd een stuk alufolie over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is, dan de laatste 2 minuten de folie er af halen.
Laat de taart nog even in de iets geopende oven staan en laat de taart in de springvorm zitten tot hij is afgekoeld, en open dan pas de springvorm.
De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven.
Dit is ook beslist nodig om hem goed op te laten stijven!
Bewaar hem in de koelkast, als je de springrand hebt verwijderd, dan kun je de taart op de bodem van de springvorm laten zitten, doe er er een grote plastic zak luchtdicht over heen en goed af te sluiten en zet de taart in de koelkast.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.