Super lekkere vijgencake van Bagels & Beans
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van svoorderhake
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 170 graden C.
Vet een cakevorm in met olie.
-
• Meng alle droge ingrediënten (bloem, meel, zemelen, , suiker, , kaneel en ).
• Roer vervolgens boter, , yoghurt, en extract erdoor. - Niet te lang roeren.
• Klop de erdoor.
• Roer de overige ingrediënten door het mengsel (, , wortelen en rozijnen).
• Giet het mengsel in de vorm.
-
Bak de vijgencake in het midden van de oven in ongeveer 70-80 minuten. 10 minuten laten afkoelen, uit de vorm halen en op een rooster verder laten afkoelen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem en volkorenmeel
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter en magere yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en magere yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per cake | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 4173 kcal | 208% | 4173 kcal |
Vetten | 87 g. | 125% | 87 g. |
Waarvan verzadigd | 15 g. | 78% | 15 g. |
Waarvan onverzadigd | 8 g. | 29% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 3 g. | 58% | 3 g. |
Koolhydraten | 727 g. | 279% | 727 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 11 mg. | 1% | 11 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |