Super uiengratin
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van pietje_bel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Pel de en snijd ze in vieren.
- Maak de blaadjes van elkaar los en leg ze in een ovenschaal.
- Giet er een flinke scheut bij, doe er de , het en de bij en roer alles door elkaar.
- Voeg de wijn toe.
- Dek de overschaal goed af met aluminiumfolie en zet alles in een op 200 graden C.
- voorverwarmde oven.
- Laat het er 45 minuten in staan.
- Haal het folie van de ovenschaal, zet de temperatuur op 175 graden en laat de in ca. 15 minuten karameliseren.
- Roer dan de creme fraiche erdoor, verdeel de mozarella erover, eventueel met nog wat extra kruiden en strooi er tenslotte de geraspte parmzaanse kaas over.
- Zet het nog een kwartier in de oven, tot de kaas goed gesmolten is.
- Heerlijk als luxe bijgerecht, maar ook heel geschikt als pastasaus! (Dan deze hoeveelheid voor 2 personen)
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 224 kcal | 11% | 896 kcal |
Vetten | 16 g. | 22% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |