Supermakkelijke appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden C.
- Doe de in een kom.
- Wrijf de door de tot het op fijne broodkruimels lijkt.
- Voeg voldoende koud water (ca. 3-4 eetlepels) toe om een glad deeg te krijgen en kneed het heel licht.
Rol het deeg uit op een met bestoven werkvlak tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede. - Leg deze op een grote bakplaat.
- Spreid de jam uit in het midden van de deeglap.
- Meng de appels, , (piment, , kruidnagel, nootmuskaat en gember), geraspte , en rozijnen door elkaar in een kom en leg het mengsel in het midden van het deeg.
Vouw de randen van het deeg in grote plooien over het appelmengsel heen maar laat de taart in het midden open.
Bak de appeltaart in 35-45 minuten, totdat het deeg goudbruinis, dek evt, de taart af met aluminiumfolie als de appels donker dreigt te worden. - Laat de taart afkoelen en bestuif met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Opa's appeltaart435m
-
Recept
Oma's appeltaart41u
-
Recept
Appeltaart440m
-
Recept
Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam41u30m
-
Recept
Appeltaart420m
-
Recept
Moeders appeltaart41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix, suiker, poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 331 kcal | 16% | 1986 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 102 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 47 g. | 18% | 282 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |