Surinaamse Bami
- Herkomst Suriname
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bami recepten
- Bereiden
- Kookboek van pauline51
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- klein snijden en met de en vlug bruin bakken in ongeveer 15 minuten.
- Doe daar de zwarte , ve-tin, , bij en roer deze goed om, dan voorzichtig de salem bladeren erbij en het geheel met een klein beetje water afblussen (niet te veel water gebruiken).
- Doe er een flinke scheut bij en dan het geheel laten sudderen op een heel laag pitje tot het gaar is.
- Wel af en toe roeren.
- Als het gaar is dan maak je het af met en vers gehakte .
- De kook je in ruim kokend water zoals op de verpakking staat alleen doe je in het water 2 flinke scheuten .
- Je water moet goed donker zijn.
- Je mag de bodem niet kunnen zien van de pan.
- Klop de los met een scheutje en doe daar wat , en bij.
- Voeg daar fijn gesneden aan toe en maak daar hele dunne flensjes van.
- Rol deze op en snijd ze in reepjes.
- Doe dit allemaal in een schaal en zet deze samen met de op tafel.
- Eet smakelijk!
Variaties op Surinaamse Bami
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Surinaamse Bami | 3 | Miegerechten |
Surinaamse bami met kip | 1 | Miegerechten |
Surinaamse bami met surinaamse pindasaus | 1 | Miegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap en spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 361 kcal | 18% | 1444 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |