Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereiding:
  2. De wassen, in stukjes hakken en vervolgens insmeren met , en zwarte .
  3. Ontzout het zoutvlees gedeeltelijk (een aantal keren koken) en snijd het in stukjes.
  4. Bak de in wat lichtbruin.
  5. Doe de in een pan en fruit hierin de gesnipperde en het zoutvlees.
  6. Als het al een beetje gebakken is, voeg je de stukjes gesneden tomaat en de er aan toe en omscheppen.
  7. Daarna doe je 3 verkruimelde , 2 water, de kleingesneden , en erbij.
  8. Dit even laten opkoken.
  9. Als laatste het zoutvlees toevoegen en nog even laten koken.
  10. Op smaak afmaken.
  11. Leg een paar klontjes op de pom en bak die in 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 160–180 graden C.
  12. Als de pom gaar is, krijg het een donkerbruine korst en is goudgeel van binnen.
  13. Als je geen zoutvlees gebruikt, 1 bouillonblokje toevoegen.
  14. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes en olie
  • piccalilly en bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • suiker en bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter en bouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in piccalilly
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Surinaamse pom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Voor pom recept handig. Ik ga meteen mee aan de slag. Thx
Mctaytlbaum 14 mei 2014
Hoi ben van plan dit te gaan maken wat voor een soort bouillon wordt er gebruikt?
Marlies 22 november 2013
Recept van pom is wel goed maar u bent vergeten te vermelden wanneer u dat vlees bij dat pom moet doen. Het zou lekkerder zijn als u voordat u het in de oven doe verse uien en boomtomaat in ringetjes ... Lees reactie
Hendrik 11 september 2013
Beste, mijn beoordeling is gebasseerd op hoe lekker ik pom vind in het algemeen. Maar aangezien ik niet veel weet over de Surinaamse keuken weet ik toch echt niet wanneer de pomtajer moet worden toege... Lees reactie
Nick 18 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1379 kcal
68%5516 kcal
Vetten
57 g.
82%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse pom