Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender

Bereidingswijze

  1. Snijd de , de knoflook en de pepertjes in kleine stukken.
    Doe ze daarna in een blender en maal het fijn.
    Voeg daarna het , , suiker, , ketjap, en citroensap toe aan het pepermengsel en meng het goed.
    Kook het mengsel gedurende 8 minuten op op laag vuur en doe het in afsluitbare potjes.
25
25
25

Variaties op Surinaamse sambal

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Surinaamse sambal
VariatieAantalGang
Surinaamse sambal2Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Surinaamse sambal heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 6 recensies
RESET

Ga dit recept ook proberen, zal vast heerlijk zijn. Even een vraagje over de sereh. Ik heb verse citroengras. Hoeveel moet ik daarvan gebruiken i.p.v. de sereh.
Louise 17 november 2013
Vanavond gemaakt. De zoon van mijn vriendin schept altijd op dat hij van scherp houdt. Vandaag had mijn kip-kerrie hem te grazen, dankzij dit recept. Heetheid: 0-10 minuten; redelijk. 10-20 minuten; ... Lees reactie
Leo 6 mei 2013
Wat een heerlijke pittige sambal!
Agnes 29 maart 2013
Wel heel erg heet, wel lekker maar mag iets milder. (maar hoe?)
Aadje 28 februari 2013
Ik vind uw recept heel pittig!
Karishma 24 november 2012
Is het de bedoeling dat het sap van 2 hele citroenen erin gaat. Of moeten het 2 eetlepel of 2 theelepels zijn?
Dennis 2 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
15 kcal
0%300 kcal
Vetten
1 g.
1%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse sambal