Sushi

Ingrediënten

+ -
print

Voor erbij :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst in een pan met water, zodat hij onderstaat.
    Doe een deksel op de pan en breng aan de kook.
    Laat hem dan op laag vuur 15 á 20 min.
  2. Zachtjes koken tot het vocht vrijwel geheel verdwenen is.
    Haal de pan van het vuur en laat 10 á 15 min.
  3. afgedekt staan.
    Maak de sushi-azijn door de met en te mengen.

    Stort de rijst op een groot bord en besprenkel met sushi-azijn.
    Roer met een houten lepel.
    Laat afgedekt met een schone thee-doek afkoelen.

    Snijd de moten rauwe vis in dunne plakjes.
    Pel de ; verwijder de zwarte ader, splijt ze open door ze 'als een waaier' te openen.

    Als de rijst koud is, vormt u er klein, compacte hoopjes van met uw handen.

    Strijk een klein beetje over de vis of de garnaal voor u hem op de rijst legt.
  4. Druk goed aan zodat de vis aan de rijst plakt.

    Leg de sushi's op bordjes met een beetje , de en zet de ernaast.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Sushi

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sushi
VariatieAantalGang
Sushi3Hapjes
Sushi Pizza1Lunchgerechten
Salmon skin sushi1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tonijn, zalm, makreel is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
139 kcal
6%556 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sushi