Sweet and sour delight

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Appelboor
  • Glazen potten

Bereidingswijze

  1. Snijd de , met schil, in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een appelboor.
  2. Maak overdwars plakjes met een dikte van ca. 5 mm.
  3. Pel de en snijd ze in ringen.
  4. Maak van de paprika stukjes ter grootte van 2 lucifers naast elkaar.
    Leg de courgettemaantjes samen met de sjalottenringen en de paprikareepjes in een glazen schaal.
  5. Strooi het erover, roer goed om en laat het een uurtje intrekken.
    Doe een paar gedroogde abrikozen in een glazen schaaltje.
  6. Overgiet met kokend water tot ze onderstaan en zet ze apart.
    Doe in een grote roestvrijstalen pan de volgende ingredienten:
  7. , azijn, suiker, , dillezaad en .
  8. Breng het mengsel aan de kook.
  9. Na 2 minuten de pan van de warmtebron wegnemen, goed doorroeren, de deksel er op doen en apart zetten.
    Doe de groenten uit de glazen schaal in een vergiet, spoel af met koud en laat het uitlekken.
  10. Gooi het zoute weg.
  11. Doe nu de groenten in de roestvrijstalen pan.
  12. Verwarm de inhoud van de stalen pan tot het kookpunt, zet de warmtebron uit en zet de pan weer apart.
    Open de augurkenpot, verwijder het zachte zaadgedeelte en snijd de hardere schil in reepjes van ca. 5 bij 20 mm.
  13. Zeef de potvloeistof door een bolzeef en doe de uitgezeefde vloeistof, samen met de augurkenreepjes in de roestvrijstalen pan.
    Kook de glazen potten, die met het zoet-zuur worden gevuld, schoon met soda (ook de deksels).
  14. Zie voor de methode mijnreceptenboek "zoet-zure komkommers".
  15. Doe in elke te vullen pot een laurierblad,een paar zwarte en een kruidnagel.
  16. Breng de weggezette abrikozen aan de kook, gooi het weg en doe in elke pot een abrikoos.
  17. Breng de inhoud van de roestvrijstalen pan nogmaals aan de kook en verdeel dan de groenten en de vloeistof over de te vullen potten.
  18. Vul de potten tot de rand en zorg ervoor dat de groenten onderstaan.
  19. Let erop, dat de potten heet zijn als je ze vult!
  20. Sluit de potten af en controleer de potten op lekken door ze even op de deksels te zetten.
  21. Laat ze zo 10 minuten staan en keer ze dan weer om.
  22. Laat de potten rustig afkoelen.
  23. Het gemaakte zoet-zuur is voldoende om 2 potten van elk een halve liter mee te vullen.Als je vloeistof tekort komt, dan vul je gewoon aan met kokend .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterdzaad is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
75 kcal
3%1800 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sweet and sour delight