Taart Aardbeien met amandelspijs
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Voorbereiden :
- ca. 1,15 uur:
- wassen en kroontjes verwijderen, grote halveren.
- Enkele muntblaadjes apart houden voor garnering en de rest fijnkippen.
- In een kom de omscheppen met sinaasappelsap, 1 eetlepel , en sinaasappelrasp.
- Kom ca. 1 uur laten staan af en toe omscheppen.
- Bereiden:
- ca. 55 min.:
- in 5 min.
- laten ontdooien.
- Springvorm 24 cm invetten.
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Aanrecht bestuiven met .
- op elkaar erop leggen en uit rollen tot een lap 3 cm groter dan de vorm.
- in de vorm strooien en vorm bekleden met en een opstaande kant vormen.
- hier en daar met een vork inprikken.
- er boven verkruimelen.
- Boven 2 kommen de splitsen in kom dooiers met 3 eetlepels suiker en creme fraiche loskloppen.
- Vlak voor het einde baktijd de eiwitten met rest van de stijf kloppen.
- Dooiermengsel op de taartbodem gieten en de taart in het midden van de oven in ca. 30 min.
- goudbruin bakken.
- Taart uit de oven nemen en de oven op de hoogste stand zetten.
- in een zeef laten uitlekken en over de bovenkant van de taart verdelen.
- Eiwit schuim in pieken over de taart de verdelen.
- Taart nog ca. 5 min.
- in de oven plaatsen en bakken totdat het eiwit bruin begint te kleuren.
- Garneren met blaadjes .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cheesecake met amandelspijs430m
-
Recept
Appelbollen met amandelspijs en hazelnoten425m
-
Recept
Peters appeltaart met amandelspijs en abrikozenjam41u30m
-
Recept
Appeltaart met abrikozenjam en amandelspijs41u
-
Recept
Boterkoek met amandelspijs445m
-
Recept
Pistache-amandelspijs bonbons42u45m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
- aardbeien en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- bladerdeeg, paneermeel, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2296 kcal | 114% | 2296 kcal |
Vetten | 102 g. | 146% | 102 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 220 g. | 84% | 220 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |