Doe op het vuur een pannetje met de melk(0.5 liter) en het vanillestokje(1 stuk) of citroenschil( niet alle melk(0.5 liter) gewoon halve mok melk(0.5 liter)).
Doe in een kom 6 eigelen, een snufje zout(1 snufje), de bloem(300 gram)(50 gram) en de suiker(150)(170 gram).
Met een houten lepel goed mixen, voor een minuutje.
En dan beetje bij beetje, doe je eerst de koude melk(0.5 liter) erbij en daarna rustig aan de warme melk(0.5 liter).
Als alle ingrediënten goed gemixt zijn, doe je het mengsel in een kom.
Als je het mengsel goed geroerd hebt, doe je het weer terug in de pan die je hebt gebruikt om de melk(0.5 liter) op te warmen en zet je het op een lage vuur en dan blijf je roeren.
Als het aanbrand dan mag je het weggooien dus blijf roeren!
Het is eerst waterig maar zodra het begint te koken, wordt het echt een crème.
Dan je niet meer dan 2 minuten roeren maar dan moet je echt met al je kracht roeren, in alle richtingen, als het maar niet aanbrand!
Zodra het een mooie egale crème is geworden, mag je het van het vuur halen.
En dan doe je het in een kom (liefst geen plastiek anders gaat ie die geur nemen).
Pak dan met een vorkje een stukje boter(1 stuk) en laat hem smelten over de crème, zodat er een klein velletje ontstaat op de crème.
Je kan hem nog koud laten worden en dan gebruiken op de taart of voor wat je wilt!
Taartdeeg (IT:
Pasta Frolla):
Ik kneed het altijd met de hand is toch makkelijker!
Doe bloem(300 gram)(50 gram) op de werktafel (die je door een zeef hebt gehaald) dan doe je in het midden, bakpoeder(0.5 zakjes), suiker(150)(170 gram) en vanillesuiker(1 zakje), zachte of gesmolten boter(1 stuk) en de eieren(2)(6).
Kneed alles snel tot je een best harde deeg(1 stuk) krijgt die mooi egaal is.
Doe het in folie en vervolgens in de koelkast voor half uurtje.
Smeer de bakblik met boter(1 stuk) en bloem(300 gram)(50 gram), dan doe je het deeg(1 stuk) erin, in de voorverwarmde oven op 180 graden C.
tot hij goudbruin is. .
Als hij klaar is, kan je de creme op de taart doen en mooi decoreren, met gesmolten chocolade en/of fruit.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, deeg, bloem
Suiker
suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter, deeg, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, boter, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.