Taart Apfelstrudel uit Duitsland

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Ontdooi het deeg.
  2. Leg een theedoek op het werkvlak.
  3. Spreid 2 vellen uit en plak ze met wat water aan elkaar vast zodat er een dubbelgroot vel onstaat.
  4. Bestrijk het deeg met een kwastje met de gesmolten .
  5. Leg er weer 2 vellen op en besmeer met .
  6. Ga zo door totdat alle vellen zijn gebruikt.
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  8. Wel de in de .
  9. Schil de , verwijder de klokhuizen en snijd ze in piepkleine blokjes.
  10. Hak de noten fijn en snijd de plakken en daarna in kleine blokjes.
  11. Meng de , geraspte sinaasappelschil, , noten, , , en de gewelde .
  12. Verdeel dit mengsel over het deeg.
  13. Laat 3 cm van de randen vrij.
  14. Rol dit op met behulp van de theedoek.
  15. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de deegrol met de naad naar beneden daarop.
  16. Druk de randen stevig dicht en snijd ze recht af.
  17. Bestrijk de bovenkant met en strooi er over.
  18. Bak de strudel in het midden van de oven goudbruin en gaar in ca. 35 min.
  19. Laat afkoelen en bestrooi met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in cake
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Taart Apfelstrudel uit Duitsland heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Prachtig recept, zeer duidelijk.
Henk 27 april 2012
Goed recept heb je genomen. de fota met een forel past er geheel niet bij! en wat gebruik je nu bladerdeeg OF filodeeg want filobladerdeeg bestaat niet! jij hebt het hier over filo deeg
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3211 kcal
160%3211 kcal
Vetten
233 g.
333%233 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
261 g.
100%261 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
75 g.
83%75 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taart Apfelstrudel uit Duitsland