Taart Apfelstrudel uit Oostenrijk
- Herkomst Oostenrijk
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Aluminiumfolie
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Dit deeg 24 uur eerder maken in verband de rustijd.
- In een kom de zeven, toevoegen met en losgeklopte .
- Met een mixer 1,25 deciliter in delen lauw water toevoegen zodat een makkelijk werkbaar deeg ontstaat en dit nog ca. 10 min.
- doorkneden.
- Het deeg in de kom met water besproeien en onder plasticfolie 24 uur laten rusten.
- De wellen in de cognac.
- Oven voorverwarmen op 225 graden C.
- Het deeg zo dun mogelijk uitrollen tot 2 gelijke lappen.
- De deeglappen iets overlappend naast elkaar leggen en met gesmolten bestrijken met een kwastje.
- Voor 2/3 liter beleggen met grof geraspte appel en in repen gesneden en de gewelde 3 cm van de rand vrij houden.
- Het deeg om de vulling vouwen of rollen en met de naad naar beneden op het bakpapier van de bakplaat leggen.
- In de bovenkant sneden maken en vullen met de rest van de grof geraspte appel.
- Zijkanten dichtplakken.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de strudel in ca. 50 min goudbruin en gaar.
- Indien het voor de te lang duurt dan afdekken met aluminiumfolie.
- Afgekoeld bestrooien met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3056 kcal | 152% | 3056 kcal |
Vetten | 132 g. | 189% | 132 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 353 g. | 135% | 353 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 50 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |