Taart Appel met bier
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Aluminiumfolie
- Oven
- Zeef
- Keukenpapier
- Appelboor
Bereidingswijze
- Kneed van , , en de klontjes in een keukenmachine een soepel deeg en voeg indien nodig wat koud water toe.
- Laat het deeg gewikkeld in plasticfolie minstens in de koelkast ca. 30 min rusten.
- Week de een 1/2 uur in het .
- Vet een springvorm (24 cm) in met .
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Schil de en verwijder de klokhuizen met een appelboor, snijd de in plakjes.
- Laat de goed uitlekken in een zeef en dep ze verder droog met keukenpapier.
- Meng appel met en bruine .
- Bekleed de springvorm met het uitgerolde deeg en schep het appelmengsel hierin.
- Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak de taart in het midden van de oven 20 min.
- Verwijder het folie en bak de taart in ca. 25-35 min.
- goudbruin en gaar.
- Strooi er 10 min.
- voor einde baktijd de geschaafde over.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Taart Appel oogappel41u10m
-
Recept
Appel-kruimeltaart met gele room41u
-
Recept
Appel-boterkoek430m
-
Recept
Citroen/appel taart41u30m
-
Recept
Muesli taart41u25m
-
Recept
Boerentaart met appel en pruimencompote41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bier en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3888 kcal | 194% | 3888 kcal |
Vetten | 238 g. | 340% | 238 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 447 g. | 171% | 447 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 160 g. | 177% | 160 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |