Taart Appel met walnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: 140 min.:
  2. Fillo deeg 2 uur van te voren laten ontdooien.
  3. In keukenmachine fijnmalen, 50 gram , 25 gram , , , en helft toevoegen het geheel mengen tot een samenhangend geheel.
  4. schillen, klokhuizen verwijderen en in brokjes snijden, besprenkelen met , rest en over strooien.
  5. In steelpan laten smelten niet bruin laten worden.
  6. Vorm invetten 25 cm rond.
  7. Op werkblad 1 vel filodeeg insmeren met de gesmolten , volgende vel erop leggen in stervorm, vel insmeren met ga zo door todat de stervorm is bereikt die groter is dan de vorm.
  8. Vorm bekleden met deeg en iets laten overhangen.
  9. Walnotenmengsel erover verdelen.
  10. Appelmengsel er op scheppen.
  11. Overhangend deeg terug vouwen.
  12. Tot gebruik in de koelkast zetten.
  13. Bereiden: 50 min.:
  14. Oven voorverwarmen op 200 graden C.
  15. en in het midden van de oven de taart bakken in ca. 25 min.
  16. Intussen in steelpan rest van de smelten, niet bruin laten worden.
  17. Op aanrecht 2 vellen fillodeeg uitspreiden en besmeren met .
  18. Uit een vel driehoekjes snijden van 6 * 6 * 6 cm.
  19. Taart uit de oven nemen en het vel fillodeeg erop leggen en daarop de driehoekjes strooien.
  20. Taart terug in de oven zetten en nog in ca. 15 min.
  21. goudbruin en gaar bakken.
  22. Taart uit de oven nemen en op een taart rooster laten afkoelen tot lauwwarm.
  23. Bestrooien met .
  24. Taart in punten snijden en eventueel serveren met vanille ijs of vanillevla.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
364 kcal
18%1456 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taart Appel met walnoten