Taart Appel met walnoten
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding: 140 min.:
- Fillo deeg 2 uur van te voren laten ontdooien.
- In keukenmachine fijnmalen, 50 gram , 25 gram , , , en helft toevoegen het geheel mengen tot een samenhangend geheel.
- schillen, klokhuizen verwijderen en in brokjes snijden, besprenkelen met , rest en over strooien.
- In steelpan laten smelten niet bruin laten worden.
- Vorm invetten 25 cm rond.
- Op werkblad 1 vel filodeeg insmeren met de gesmolten , volgende vel erop leggen in stervorm, vel insmeren met ga zo door todat de stervorm is bereikt die groter is dan de vorm.
- Vorm bekleden met deeg en iets laten overhangen.
- Walnotenmengsel erover verdelen.
- Appelmengsel er op scheppen.
- Overhangend deeg terug vouwen.
- Tot gebruik in de koelkast zetten.
- Bereiden: 50 min.:
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- en in het midden van de oven de taart bakken in ca. 25 min.
- Intussen in steelpan rest van de smelten, niet bruin laten worden.
- Op aanrecht 2 vellen fillodeeg uitspreiden en besmeren met .
- Uit een vel driehoekjes snijden van 6 * 6 * 6 cm.
- Taart uit de oven nemen en het vel fillodeeg erop leggen en daarop de driehoekjes strooien.
- Taart terug in de oven zetten en nog in ca. 15 min.
- goudbruin en gaar bakken.
- Taart uit de oven nemen en op een taart rooster laten afkoelen tot lauwwarm.
- Bestrooien met .
- Taart in punten snijden en eventueel serveren met vanille ijs of vanillevla.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 364 kcal | 18% | 1456 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 18 g. | 20% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |