Taart Appel uit Zweden
- Herkomst Zweden
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Appels schilen en klokhuizen verwijderen.
- Met en 50 gram tot een heel dikke moes koken.
- in een kom zeven met , lauwwarme koffiemelk, , 25 gram , en tot een soepel elastisch deeg kneden.
- In ca. 30 min.
- laten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 225 graden C.
- Werkplank bestuiven met bloem en de het deeg uitrollen tot een lap van 5 mm dikte en hieruit lappen snijden van 9 bij 9 cm.
- De spijs in net zoveel brokjes snijden als er lapjes zijn.
- Platdrukken en op de deeglapjes leggen.
- Daarop de appelmoes scheppen en bestrooien met en kristalsuiker.
- De deegpunten naar boven nemen en de randen dichtplakken met water.
- Bestrijken met losgeklopt .
- Leg ze op een bakplaat en bak de flappen in het midden van de oven in ca. 30-40 min goudbruin en gaar.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder en broodmix
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3141 kcal | 157% | 3141 kcal |
Vetten | 118 g. | 169% | 118 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 436 g. | 168% | 436 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 82 g. | 92% | 82 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |