Taart Appelstrudel, beroemd recept

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. ca. 55 min.:
  3. Laat het ontdooien.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  5. Intussen appels schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  6. Bigarreaux en grof hakken en mengen met de appels, , , fijn gehakte en .
  7. Smelt de .
  8. De vellen op een theedoek leggen bestrijken met gesmolten en op elkaar leggen en het appelmengsel hier over verdelen.
  9. Het deeg met behulp van de theedoek stevig oprollen.
  10. Buitenkant bestrijken met .
  11. De strudel in het midden van de oven in ca. 45 min.
  12. gaar laten worden.
  13. Het deeg regelmatig met bestrijken om scheuren te voorkomen.
  14. Wachten: 24 uur.:
  15. De strudel laten afkoelen en 24 uur in de koelkast laten besterven.
  16. Bereiden ca. 30 min.:
  17. Voor de saus het opsnijden en met de op een klein vuur laten trekken ca. 5 min.
  18. De tegen de kook aan laten komen en de vanille uit het stokje schrapen en weer door de mengen. .
  19. met de glad roeren en de hier al roerend scheutje voor scheutje bij doen.
  20. Mengsel terug doen in de pan en op een laag vuur al roerend laten binden.
  21. Saus mag niet meer koken.
  22. Oven voorverwarmen op 180 graden C.
  23. De strudel in plakken snijden en in de oven even verwarmen.
  24. De plakken op bordjes leggen en bestrooien met .
  25. Bolletje ijs ernaast scheppen en de warme saus in bakjes er apart bij serveren.
  26. Garneren met partjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, room, bolletjes roomijs is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
562 kcal
28%2248 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%28 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taart Appelstrudel, beroemd recept