Taart Bananen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. In een kom met boter schuimig kloppen.
  2. Roer er de citroenrasp met de eieren door.
  3. Vermeng de 150 gram bloem met het , kruiden, en .
  4. Zeef dit geleidelijk boven de kom met het -botermengsel onder voortdurend roeren.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  6. Indien het beslag te stevig is een scheutje toevoegen.
  7. Het mag echter niet te slap worden want een deel moet gekneed worden.
  8. De bodem van een springvorm invetten met boter.
  9. De helft van het beslag in de vorm doen en gladstrijken en ca. 25 min.
  10. in het midden van de oven bakken.
  11. De in plakjes snijden en met een vork citroensap erbij prakken.
  12. De massa in de taartbodem doen en met amandelschaafsel bestrooien.
  13. De andere helft van het beslag vermengen met de rest van het bloem en dit kneden tot een stevig deeg.
  14. Uitrollen in een ronde lap zo groot als de springvorm.
  15. De bananenlaag afdekken met de deeglap en de randen op elkaar drukken.
  16. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25-35 min.
  17. dan met poedersuiker bestrooien.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
907 kcal
45%907 kcal
Vetten
27 g.
39%27 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%51 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taart Bananen