Taart van bladerdeeg met ricotta, basilicum en gemarineerde aardbeien
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de rol in een rechthoek.
- Leg ze op een stuk bakpapier en zet het 10 minuten in de oven.
- Dek het af met een tweede stuk bakpapier en zet het 15 minuten in de oven.
- Daarna het laten afkoelen.
- Maak de schoon en snijd ze in schijfjes.
- Doe ze in een kom en begiet ze met witte (mag ook met een sherry azijn).
- Gedurende 15 minuten in de koelkast laten marineren.
- Was de basilicum en snijd ze fijn.
- Werk in een schaal de met een vork los en voeg er vervolgens de suiker en de basilicum aan toe.
- Voorzichtig mengen.
- Verdeel dit mengsel voorzichtig over het .
- Giet de goed af en drapeer deze op het ricottamengsel.
- Direct serveren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crème brûlée met in peper en basilicum gemarineerde aardbeien45u
-
Recept
Gemarineerde aardbeien420m
-
Recept
Pannekoekjes met gemarineerde aardbeien420m
-
Recept
Carpaccio van cantaloup meloen met ricotta415m
-
Recept
Mascarpone- fruittaart van bladerdeeg425m
-
Recept
Meloen met ricotta en honing410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en balsamico azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 134 kcal | 6% | 804 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 54 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |