Taart van sint maken

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Voor de botercrème:

Topping:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Garde

Bereidingswijze

  1. en de luchtig en stevig kloppen, zodat er van de garde sporen achterblijven in het beslag.
  2. De er bij lepelen en met een houten lepel door het eiermengsel luchtig roeren.
  3. Dit in een springvorm 24 cm, met op de bodem papier, schenken.
  4. Afbakken op 180 graden C.
  5. in 20 minuten.
  6. Ondertussen de botercreme zeer luchtig kloppen.
  7. Eventueel de beslagkom in heet water zetten, zodat de iets zachter wordt.
  8. Taart horizontaal middendoor snijden.
  9. Bovenzijde even er van af halen.
  10. Creme voor de helft op de onderzijde verdelen.
  11. Bovenzijde er weer op leggen.
  12. Iets aandrukken.
  13. De zijkanten aanstrijken met de creme.
  14. De bovenzijde glad strijken.
  15. De rest van de creme in een spuitzak doen.
  16. Nu de taart eerst even aan de onderzijde van de zijkant met hagelslag aanzetten.
  17. Daarna rozetten aan de rand op spuiten.
  18. Dan in het midden de mijter van Sint spuiten.
  19. In de mijter wat rode in laten lopen.
  20. De speculaaspopjes half door snijden.
  21. Deze tenslotte in de rozetten steken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, poedersuiker, jam past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, jam
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
388 kcal
19%3880 kcal
Vetten
19 g.
28%190 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%110 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%150 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taart van sint maken