Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeien-limoentaart recept
Aardbeien-limoentaart recept

Aardbeien-limoentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelatine in ruim koud water. Beleg een springvorm (22 cm doorsnede) met een laag koekjes. Was 2 limoenen met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil eraf. Pers alle limoenen uit. Splits de eieren. Klop 4 eiwitten en de slagroom apart van elkaar stijf. Klop 8 eidooiers, 175 gram suiker, de vanillesuiker en de limoenrasp schuimig. Knijp de gelatine uit en los hem op laag vuur op. Roer het limoensap er geleidelijk doorheen en roer de gelatine door de eiercrème. Spatel eerst de slagroom en vervolgend het eiwit erdoor. Strijk een laag crème op zo'n manier over de koekjes dat aan de rand 1/3 van de koekjes vrij blijft. Verdeel op dezelfde manier de rest van de koekjes en de crème over de taart. Zet de taart ca. 5 uur koud weg. Maak de aardbeien schoon en halveer ze of deel ze in vieren. Meng ze met de suiker naar smaak en laat 10 minuten intrekken. Versier de taart met de aardbeien, de limoenschijfjes en de poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardbeien-limoentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardbeien-limoentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

  • Klopt 25 gr zandkoekjes wel? De taart lijkt me trouwens erg lekker :)
    Lydia gaf dit recept op 26 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Klopt 25 gr zandkoekjes wel? De taart lijkt me trouwens erg lekker :)
    Lydia gaf dit recept op 26 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Nee, bij bloem moet je ook nog bakpoeder gebruiken om het gebak of de cake luchtig tekrijgen en bij zelfrijzend zit de bakpoeder er bij in. Vaak geeft zelfrijzend een luchtiger resultaat! Het is net w... Lees reactie
    Maria59 gaf dit recept op 28 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Een stomme vraag misschien, maar met bloem, wordt er dan zelfrijzende bedoeld? Zoals ik gebruik bij cupcakes?
    Kimberly gaf dit recept op 6 maart 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven