Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeien roomtaartjes recept
Aardbeien roomtaartjes recept

Aardbeien roomtaartjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Zeef de bloem en suiker in een schaal. Meng de boter en het citroensap door elkaar en kneed licht totdat het deeg soepel is. Dek af met huishoudfolie en zet 15 minuten in de koelkast. Rol het deeg dun uit op een licht met bloem bestrooid oppervlak. Deel het in 4 delen en bekleed 4 taartvormpjes met uitneembare bodem van 7 1/2 cm met het deeg. Bedek met bakpapier en bakbonen en bak het 15 minuten blind. Verwijder het papier en de bonen en bak nog 4 minuten, totdat het deeg goudbruin is. Laat het deeg 15 minuten afkoelen en verwijder het uit de vormpjes. Klop de room met citroenschil totdat er zachte pieken worden gevormd. Vul de bodempjes met room en schep de aardbeien er bovenop. Smelt de jam of gelei met 1 eetlepel water boven gematigd vuur, druk het door een zeef en laat het een beetje afkoelen. Schep over de aardbeien en bestrooi met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardbeien roomtaartjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven