Aardbeien-yoghurttaart met bastognekoeken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Smelt de .
  2. Verkruimel de koekjes heel fijn in de keukenmachine en meng de en de jam er door heen.
  3. Vet een springvorm (doorsnede 24 cm) in en druk het koekmengsel stevig uit op de bodem.
  4. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  5. Maak de schoon en snijd driekwart in stukjes (bewaar de rest voor het garneren).
  6. Verwarm het of sinaasappelsap in een pannetje.
  7. Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
  8. Haal de pan van het vuur en los de blaadjes op in het warme sap.
  9. Laat het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is.
  10. Roer in een kom de , suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar.
  11. Schep de stukjes aardbei erdoor.
  12. Klop de stijf en spatel deze luchtig door het mengsel.
  13. Laat alles goed stijf en koud worden (kan een dag van te voren).
  14. Stort de taart en garneer met de resterende .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien, aardbeien, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, yoghurt, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, yoghurt, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardbeien-yoghurttaart met bastognekoeken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoelang en op hoeveel graden moet het in de oven?
Bertina 10 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1075 kcal
53%1075 kcal
Vetten
41 g.
58%41 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
215 g.
82%215 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeien-yoghurttaart met bastognekoeken