Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeienrol recept
Aardbeienrol recept

Aardbeienrol


Ingrediënten


Bereidingswijze


Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en 4 eetlepels water. Voeg 100 gram suiker tijdens het kloppen geleidelijk toe en klop er ook de eidooiers door. Spatel de bloem, de maizena en het bakpoeder door en strijk het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak 14 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gradenC. Stort de koek op een schone vochtige theedoek, verwijder het bakpapier en rol de koek met de theedoek op. Laat afkoelen. Week de gelatine in koud water, snijd 2/3 van de aardbeien in kleine blokjes en pureer de rest. Roer de puree met de jam door de kwark. Breng op smaak met 100 gram suiker. Knijp de gelatine goed uit, los hem boven laag vuur op en roer hem door de kwark. Spatel de fijngesneden aardbeien erdoor. Zet het geheel ca. 5 minuten koud weg. Klop de slagroom stijf, spatel hem door het kwarkmengsel, bestrijk de koek aan n zijde met het mengsel en rol hem op. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit aardbeienrol recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven