Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozen-cakepudding met amandel recept
Abrikozen-cakepudding met amandel recept

Abrikozen-cakepudding met amandel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de boter met de suiker romig. Voeg de eieren en het zout toe en klop alles tot een luchtig geheel. Voeg de bakmeel en de gemalen amandelen toe en roer alles tot een glad cakebeslag. Voeg evt. enkele druppels melk toe om een schuimig geheel te verkrijgen. Laat de abrikozen uitlekken. Doe in 6 abrikozenhelften een amandel en plaats deze onderin de beboterde puddingvorm. Snijd de rest van de abrikozen in kleine stukjes en roer ze door het cakebeslag. Schep het beslag in de puddingvorm (met deksel). Sluit de vorm af met het deksel en kook de cakepudding ca 1 uur en 3 kwartier "au bain Marie". Stort de pudding op een mooie schaal. Tip 1: Serveer de pudding met vanille of abrikozensaus en/of slagroom. Tip 2: Gebruik eens kwark ipv. slagroom Tip 3: Gebruik ipv melk een beetje amaretto

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozen-cakepudding met amandel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven