Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Abrikozen kwarktaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer 75 gram kwark, 50 gram suiker, de olie, de melk en een snufje zout doorelkaar.
Meng 150 gram bloem en het bakpoeder. Roer de helft door het kwarkmengsel en kneed de rest met de deeghaken van de mixer er doorheen.
Laat de abrikozen uitlekken. Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een ronde lap (ca. 32 cm doorsnede). Bekleed een ingevette springvorm (26 cm doorsnede) met het deeg. Druk het deeg bij de randen wat omhoog.
Roer 425 gram kwark, de eieren, 75 gram suiker, de vanillesuiker, de geraspte citroenschil en het puddingpoeder door elkaar.
Verdeel het kwarkmengsel over het deeg.
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Verdeel de abrikozen met de bolle kanten naar boven over het kwarkmengsel.
Bak 42.5 minuten in de oven. Dek zonodig na 25 minuten af.
Laat de taart volledig afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozen kwarktaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven