Abrikozen kwarktaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Roer 75 gram , 50 gram , de , de en een snufje doorelkaar.
Meng 150 gram en het . - Roer de helft door het kwarkmengsel en kneed de rest met de deeghaken van de mixer er doorheen.
Laat de uitlekken. - Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een ronde lap (ca. 32 cm doorsnede).
- Bekleed een ingevette springvorm (26 cm doorsnede) met het deeg.
- Druk het deeg bij de randen wat omhoog.
Roer 425 gram , de , 75 gram , de , de geraspte citroenschil en het puddingpoeder door elkaar.
Verdeel het kwarkmengsel over het deeg.
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Verdeel de met de bolle kanten naar boven over het kwarkmengsel.
Bak 40-45 minuten in de oven. - Dek zonodig na 25 minuten af.
Laat de taart volledig afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Abrikozen- kwarktaart41u30m
-
Recept
Kwarktaart met perzik41u20m
-
Recept
Perzik kwarktaart425m
-
Recept
Abrikozen-rozet taart voor 16 stukken450m
-
Recept
Kwarktaart met pruimen430m
-
Recept
Kwarkroomtaart met abrikozen41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kwark en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark, melk, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kwark, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 355 kcal | 17% | 4260 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 46 g. | 17% | 552 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 11 g. | 12% | 132 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |