Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozen-sinaasappelcake recept
Abrikozen-sinaasappelcake recept

Abrikozen-sinaasappelcake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gebruik een rond vast bakblik met een diameter van 24 cm (uitwendig) voorzien van een anti-aanbaklaag.
Boen de sinaasappels schoon, schil ze heel dun (zonder het wit) en leg de schilletjes tussen twee keukenpapiertjes te drogen. De schilletjes kun je later verwerken in andere gerechten. Pers de sinaasappels uit en doe het sap samen met de abrikozen, een in de lengte gehalveerd vanillestokje en 30 gram witte basterdsuiker in een roestvrijstalen pannetje. Laat de abrikozen op laag "vuur" een uurtje zachtjes trekken. Schraap het zwarte merg uit het vanillestokje en doe het merg samen met de abrikozenconfiture en de aprocot brandy bij de gewelde abrikozen. Laat het mengsel een nachtje staan. Vet de bakvorm geheel in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de boter en 170 gram basterdsuiker in een mengkom. Prak de boter met een vork door de suiker. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
Halveer de abrikozen op de inkeping en bedek het bakpapier in de vorm met de halve abrikozen. Doe de resterende abrikozenhelften samen met het sap bij het boter/suiker-mengsel in de mengkom. klop dan met een mixer de inhoud van de mengkom tot een homogeen romig mengsel. Breek er een ei bij en mix ca. 1 minuut, dan het volgende ei, enz. tot alle eieren zijn doorgeklopt. Kluts dan nog 3 minuten door na het laatste ei. Mix nu de bloem door het ei/suikermengsel (doe dat in 3 porties). Schep het beslag op de abrikozen en strijk de bovenkant glad met een vochtige spatel. Zet de vorm in de oven op een rooster (een richel onder het midden) en bak de cake goudbruin in ca. een uur (op onder-en bovenwarmte). Laat de cake volledig afkoelen in de vorm en stort hem dan omgekeerd uit (vooraf even losschudden).

Serveersuggesties

Deze cake is heerlijk bij de koffie of thee, met een toefje slagroom. Je kunt de cake nog opwaarderen door hem te bestrijken met chocolade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozen-sinaasappelcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Abrikozen-sinaasappelcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Deze cake moet je beslist eens proberen.
    Hela gaf dit recept op 26 februari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven