Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amandelcake met chocolade recept
Amandelcake met chocolade recept

Amandelcake met chocolade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed een springvorm met bakpapier. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Smelt de boter. Klop de eidooiers met de suiker tot een creme kleurige massa. Zeef de bloem en maizena erboven en schep deze er luchtig door. Schep er ook de amandelen, likeur, boter en kaneel door. Klop de eiwitten stijf en spatel het er luchtig door. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm iets afkoelen en zet hem dan op een taart rooster. Maak de chocolade glazuur volgens gebruiksaanwijzing. Bestrijk de cake hiermee en laat het opstijven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit amandelcake met chocolade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Amandelcake met chocolade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Voor mensen die niet zo vaak bakken is het misschien makkelijk om te vermelden dat de boter gesmolten moet worden alvorens deze met de rest van de ingrediŽnten te vermengen.
    Yvonne gaf dit recept op 11 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven