Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amandelkaneelkrakelingen recept
Amandelkaneelkrakelingen recept

Amandelkaneelkrakelingen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de amandelen goudbruin. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op een laag keukenpapier. Doe de gebakken amandelen samen met de suiker in een foodprocessor en hak alles totdat er een dikke massa ontstaat. Doe de amandelspijs in een kom en vermeng die met het kaneelpoeder en de roomboter. Leg een grote rechthoekige lap bladerdeeg op een werkvlak. Bedek de lap geheel en regelmatig met de amandelspijs. Rol de onderste lange zijde van de lap op tot het midden en doe hetzelfde met de bovenste lange zijde. Rol het geheel in plasticfolie en laat die 30 minuten in de koelkast rusten. Haal dan de rol uit de koelkast, verwijder de folie en snijd het deeg in plakken van ongeveer 1 cm. dikte. Leg de plakken op een met bakpapier belegde bakplaat en laat de krakelingen in ongeveer 20 minuten goudbruin bakken in de voorverwarmde oven. Af laten koelen op een rooster.

Allergenen Informatie

Voor dit amandelkaneelkrakelingen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven