Amandelkoek met port en pruimen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de , haal de steeltjes eruit en ontpit de vruchten.
  2. Breng de , , 3-4 eetlepels en 250 mililiter water aan de kook.
  3. Voeg de toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het 4-5 minuten zachtjes koken.
  4. Roer het met een beetje water glad en roer het door e .
  5. Laat de nog 1 minuut zachtjes koken.
  6. Splits de .
  7. Kluts het eigeel met de , een snufje en de .
  8. Roer de gemalen en de door het eimengsel.
  9. Klop het eiwit stijf, voeg tijdens het kloppen geleidelijk 2 eetlepels toe.
  10. Spatel het eiwit door het beslag.
  11. Verhit 1 eetlepel in de pan.
  12. Voeg de helft van het beslag toe.
  13. Bak het beslag op laag vuur aan beide zijden goudbruin.
  14. Breek de koek met 2 vorken in stukken.
  15. Bestrooi het gerecht met een 1/2 eetlepel en 1 eetlepel .
  16. Laat de aan beide kanten karamelliseren.
  17. Plaats de koek op een warme plek.
  18. Bak van het overige beslag op dezelfde wijze nog een koek, bestrooi het gerecht met en dien het geheel met de saus op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen en amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
656 kcal
32%2624 kcal
Vetten
29 g.
41%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandelkoek met port en pruimen