Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Anzac biscuits recept
Anzac biscuits recept

Anzac biscuits


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bloem, suiker, havermout en kokos mengen in een kom. Boter en rietsuikerstroop smelten. Natriumbicarbonaat (baking soda) oplossen in kokend water en bij de gesmolten boter + stroop voegen. Dit mengsel bij het 'droge' mengsel voegen en alles goed dooreen roeren.
Koekjes maken en op een ingevet bakblik leggen. (1 koekje = ongeveer 1 eetlepel deeg (als je de koekjes dun en krokant wil, neem je kleine
schepjes deeg. Wil je ze dikker en taaier om te kauwen, neem dan een royale schep). 15 minuten (of tot ze een goudbruine kleur hebben) laten bakken in een voorverwarmde oven op a. 175įC. Omdat de deegbolletjes in de oven wel eens durven openvloeien en je zo ťťn grote ANZAC biscuit bekomt, wordt de raad gegeven om in dat geval de nog hete koek met een mes in koekjes te verdelen zodra die uit de oven komt. Dan is alles nog zacht en laat het zich zonder breken
versnijden.

ANZAC-biscuits zijn een typische lekkernij uit AustraliŽ en Nieuw-
Zeeland.
Het recept dateert uit de Eerste Wereldoorlog en de naam van de
koekjes verwijst naar het Australian and New Zealand Army Corps dat
toen een onderdeel was van het Britse leger.
Het gaat om een variante op 'Scottisch oatcakes' - een recept dat door
Schotse immigranten meegebracht werd naar AustraliŽ en Nieuw-
Zeeland. Deze haverkoekjes werden naar de soldaten op het
westelijke front in Europa gestuurd en in het thuisland werden ze in de straten of op tuinfeesten verkocht om geld in te zamelen voor de
oorlogsslachtoffers. Door een aanpassing van het oorspronkelijke recept, konden de koekjes niet bederven tijdens hun lange zeereis naar Europa en de toevoeging van geraspte kokosnoot en 'golden syrup' aan de traditionele ingrediŽnten, zorgen voor de typische smaak van deze 'ANZAC-bickies' (om het eens in echt Australisch te zeggen.)
In AustraliŽ en Nieuw-Zeeland zijn de koekjes nog steeds heel populair. Je vindt ze - zelfgebakken - in elk huishouden en
schoolkinderen maken en verkopen ze wanneer ze geld willen
inzamelen voor een goed doel.
Ze zijn niet alleen een herinnering aan de oud-strijders van 14-18, maar ook een uiting van het sterke nationale gevoelen dat door en sinds die oorlog in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland ontstond.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit anzac biscuits recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven