Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
    Schil de , snijd in kwarten en daarna in dunne plakjes.
  2. Leg ze in een grote schaal en besprenkel met citroensap.
    , , kaneel en in een kleine kom mengen.
  3. Het meelmengsel door de mengen.
  4. Alles goed doorroeren.
  5. Daarna de erdoor mengen.
    Het uitrollen tot een grote lap.
  6. De vulling in het midden over de hele lengte verspreiden (als je teveel vulling hebt, niet alles erin doen).
    De bovenste flap deeg naar voren vouwen (over het mengsel).
  7. Besmeren met -melk mengsel en de onderste flap deeg eroverheen vouwen.
  8. Goed aandrukken.
  9. Ook de zijkanten goed dichtmaken, gebruik het -melk mengsel als kleefmiddel.
    De strudel omdraaien zodat de mooie kant boven ligt.
  10. De strudel op een ingevette bakplaat leggen en bestrijken met het overgebleven -melk mengsel.
  11. De bovenkant een paar keer inprikken met een scherp mes, zodat de hete damp weg kan.
    De strudel in het midden van de oven in 20 minuten bakken.
  12. De temperatuur lager zetten naar 190 C en nog eens ongeveer 20 minuten goudbruin bakken.
    Minstens 20 minuten laten afkoelen alvorens aan te snijden.
  13. Met bestrooien en met bijvoorbeeld slagroom of vanilleijs serveren.
25
25
25

Variaties op Apfelstrudel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Apfelstrudel
VariatieAantalGang
Taart Apfelstrudel uit Duitsland1Taart en gebak
Taart Apfelstrudel uit Oostenrijk1Taart en gebak
Apfelstrudeltaartjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
647 kcal
32%2588 kcal
Vetten
25 g.
35%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
70 g.
27%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
35%124 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Apfelstrudel