Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-broodpudding recept
Appel-broodpudding recept

Appel-broodpudding


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Wel de rozijnen ca. 15 minuten in water. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne schijfjes. Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat suiker en kaneel over. Klop de eieren los met de melk, 2 eetlepels suiker en een beetje nootmuskaat. Verwijder de korstjes en besmeer alle boterhammen dun met boter. Haal de boterhammen even door het ei-mengsel. Beboter een vierkante ovenschaal. Verdeel 3 sneetjes brood op de bodem. Beleg ze met een deel van de uitgelekte rozijnen en de schijfjes appel. Leg hierop weer een laag brood en beleg ook die met rozijnen en appel. Leg de rest van het brood erop. Leg ook hier wat schijfjes appel en rozijnen bovenop. Verdeel de rest van het ei-mengsel over het geheel. Plaats de schaal een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden C. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de pudding in de oven. Haal na 30 minuten het folie weg en bak de pudding nog 30 minuten zonder de folie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-broodpudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven