Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel kruimeltaart met gele room recept
Appel kruimeltaart met gele room recept

Appel kruimeltaart met gele room


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Bereidingswijze gele room:
Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker luchtig totdat het bijna wit wordt. Kook intussen de melk. Voeg de gezeefde bloem toe aan het ei-suiker mengsel en meng dit glad (voeg een scheutje koude melk toe als het mengsel niet glad wordt.
Voeg de warme melk al roerende toe, goed roeren, anders ontstaan er klonten. Doe het hele mengsel terug in de pan en breng het ongeveer 7.5 minuten aan de kook. Blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat.
Als het mengsel dik genoeg is, laat je het afkoelen, wel in de tussentijd af en toe roeren, zodat er geen velletjes ontstaan.
Als het mengsel helemaal afgekoeld is zet het in de koelkast om nog meer op te stijven.
Bereidingswijze appeltaart:
Meng de bloem met de basterdsuiker. Doe hierbij de rasp van de schil van de citroen (alleen het gele). Voeg de helft van de in blokjes gesneden boter toe en kneed met de handen tot een deeg. Voeg het losgeklopte ei en de rest van de boter toe en blijf kneden tot je een bal kunt vormen. Laat het deeg 15 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
Schil de appels, snijd ze in plakjes. Voeg wat citroensap, een zakje vanillesuiker en de kaneel toe en laat de smaken in de appeltrekken.
Bereidingswijze kruimeldeeg:
Meng de boter, de suiker en de bloem doorelkaar totdat er een soort van broodkruimels ontstaan, als het mengsel korrelig is, voeg dan de geschaafde amandelen toe, meng het er goed doorheen. Vet een springvorm (25 cm doorsnede) met boter en bestuif deze met bloem.
Verwarm de oven voor op 175 graden,
Vet een springvorm (25 cm doorsnede) met boter en bestuif deze met bloem.
Rol het deeg uit tot een grote lap, en bekleed de vorm hiermee.
Druk de randen goed aan, prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Breng een royale laag gele room op het deeg.
Leg hier bovenop de suiker-kaneelappeltjes en druk deze licht aan. Sluit vervolgens af met het kruimeldeeg, bestrooi de hele taart ermee.
Zet de taart in de oven ca. 60 minuten (als de taart tussentijds te donker wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel kruimeltaart met gele room recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appel kruimeltaart met gele room heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Netjes letterlijk overgenomen van http://uitpaulineskeuken.nl/2010/11/appelkruimeltaart-gele-room.html Dus geef wellke niet de schuld van het kopiŰren van recepten
    Jaccor gaf dit recept op 18 februari 2015 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven