Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-kwarktaart met kokos recept
Appel-kwarktaart met kokos recept

Appel-kwarktaart met kokos


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne ringen en besprenkel ze met citroensap.
Roer 150 gram kwark, 1 ei, de olie, 50 gram suiker en een snufje zout door elkaar.
Kneed de bloem en het bakpoeder erdoor. Verdeel het deg over de springvorm en druk de rand daarbij 3-4 cm omhoog.
Verwarm de oven voor op (elektrisch 200 graden celsius, hete lucht 175 graden celsius of gas stand 3).
Splits 2 eieren en meng de eidooirs met 200 gram kwark en 50 gram suiker. Klop het eiwit stijf en spatel het door het kwarkmengsel.
Strijk het mengsel uit over het deeg.
Verdeel de appelringen over het mengsel en vul de gaten met de cranberry's
Bak de taart 27.5 minuten in de oven. Laat afkoelen. Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de taart ermee.
Bestrooi de rand van de taart met gemalen kokos.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-kwarktaart met kokos recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven