Appel-plaatkoek
- Herkomst Noorwegen
- Categorie Taart en gebak
- Plaatkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van rabbit12
- 3 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- wassen of eventueel schillen.
- De noten even een klein beetje kleiner maken.
Deeg:
Doe alle ingredienten bij elkaar en kneed dit tot je een vaste bal hebt. - Druk deze over de bakplaat uit.
Vulling:
Rasp de appels, doe alles bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar. - Voor een lekkere smaak kun je extra en/of toevoegen.
- Prik met een vork in de bodem en bestrooi die dan met een beetje (er moet ook wat door he fruitmengsel).
- Verdeel het fruit over de bodem.
Kruimeldeeg:
Snijd de boter met de bloem en de suiker in kleine stukjes en strooi die over het fruit mengsel.
Bakken:
Bak nu de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden C. - Laat dit 35 minuten mooi bruin bakken en doe er dan twee losgeklopte overheen.
- Bak het hierna nog ongeveer 2 minuten in een oven van 225 graden C, tot de bovenlaag mooi glimmend en goudbruin is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Plaatkoek41u55m
-
Recept
Appel-room cakestukken41u30m
-
Recept
Plaatkoek met marsepein41u30m
-
Recept
Kokos plaatkoek410m
-
Recept
Vlaaivulling met kruim en appel410m
-
Recept
Appel-boterkoek430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, bloem
- basterdsuiker, vanillesuiker, suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- deeg, boter, custard, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (3)
Appel-plaatkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 370 kcal | 18% | 7400 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 420 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 47 g. | 18% | 940 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 160 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |