Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelbol recept
Appelbol recept

Appelbol


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wel de krenten en rozijnen in het water. Zet de pan op de warmtebron en breng de vruchtjes aan de kook. Als ze koken, warmtebron uitdraaien en een poosje laten staan. Schil de appel. Boor het klokhuis eruit met een appelboor. Zet nu je appel op het plakje bladerdeeg. Pak de pan van de kookplaat en giet de rozijnen af. Laat de rozijnen uitlekken. Doe in het gat van je appel een paar rozijnen. Dan wat jam, weer rozijnen, wat kaneel en suiker en tot slot weer wat jam. Maak het velletje bladerdeeg een beetje nat met je vinger. Vouw het lapje deeg losjes over de appel Smeer op de bovenkant van ei met een kwastje. Strooi wat suiker op de bovenkant, desgewenst wat kaneel. Zet de appelbol met de vastgeplakte kant op de bakplaat in de oven en Bak hem goudbruin op 200 graden C. ca. 15 tot 20 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelbol recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven