Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelcake recept
Appelcake recept

Appelcake


Ingrediënten


Bereidingswijze


De boter op kamertemperatuur laten komen of 1 minuut in de micro als de boter te hard is. Werk er de suiker, de eierdooiers en zeef de bloem door. Klop het eiwit tot sneeuw en meng bij het deeg. Neem een ruime bakslee met een diepte van 8 cm. Leg er bakpapier in zodat het deeg niet aankleeft. Snijd u appels in 4-en haal het klokhuis eruit. Snijd de vierdes in 3 stukken. Strooi bloem over de appelstukjes en schud ermee zodat de bloem goed verdeelt is over de appelstukken. Doe de appels goed onder het deeg. Giet het deeg in de bakslee. Oven voorverwarmen op 175 graden C. Cake 1.15 uur in de oven laten bakken op 175 graden C.

Serveersuggesties

Je kunt ook abrikozenconfituur over de cake smeren met een penseel (dat geeft glans).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven