Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelcake recept
Appelcake recept

Appelcake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een bakvorm (20 cm) in en bedek de bodem met bakpapier. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en kneed de boter er met uw vingertoppen door tot het geheel op fijne broodkruimels lijkt. Voeg de basterdsuiker, de gehakte appeltjes en de rozijnen toe en meng dit alles goed. Voeg de cider en het ei toe en roer tot alles goed vermengd is. Roer tenslotte de frambozen er voorzichtig door, zodat ze niet stuk gaan. Schep het mengsel in de ingevette vorm. Bak de cake ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden C. tot hij goed gerezen en goudbruin is. lat de cake in de vorm afkoelen. Leg hem dan op een rooster. Laat hem voor het serveren helemaal koud worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven