Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelcake met pijnboompitten en rozijnen recept
Appelcake met pijnboompitten en rozijnen recept

Appelcake met pijnboompitten en rozijnen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Meng de appels voorzichtig met de geraspte schil en het sap van de citroen. Klop eieren, vanille-essence en suiker totdat dit mengsel bleek en romig is. Voeg de gesmolten vetstof toe, samen met de zelfrijzende bloem en de melk. Meng goed. Schenk 1/3 van het deeg in een ronde cakevorm en leg er een 1/3 van de appels, rozijnen en pijnboompitten op. Herhaal dit met de rest van de ingrediŽnten en eindig met een laag appels. Bestrooi de cake met poedersuiker en kaneel. Bak de cake 45 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180įC. Ontvorm, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelcake met pijnboompitten en rozijnen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven