Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelkruimeltaart recept
Appelkruimeltaart recept

Appelkruimeltaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven op 200 graden C. Schil de appels en maak stukjes, laat deze in een koekenpan op een laag vuur zacht worden. Af en toe omscheppen. Rozijnen erbij laten wellen. Van de bloem, de maizena, het bakpoeder, de suiker, vanillesuiker, de eidooiers en de boter met de hand een zanddeeg kneden. Vet een springvorm (26 cm) dun in met boter en bestuif hem met een beetje bloem. Bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de amandelspijs over de bodem. Laat even staan. Maak van de bloem, de suiker, vanillesuiker, boter en kaneel een kruimeldeeg. Doe de appels en rozijnen op de spijs laag, strijk glad en verdeel het kruimeldeeg over de vruchten. Bak de taart in het midden van de oven in 35 - 45 minuten gaar. Dek eventueel na 30 minuten de bovenkant af met aluminiumfolie waar gaatjes ingeprikt zijn. Dit om te voorkomen dat de kruimellaag te donker wordt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelkruimeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven