Appelkwarktaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  2. Schil de en snijd ze in smalle partjes.
  3. Besprenkel ze met de helft van het .
  4. Roer de en tot een luchtige massa.
  5. Klop de er een voor een door.
  6. Meng de rest van het door de .
  7. Schep het kwarkmengsel door de met de .
  8. Spatel het er luchtig door.
  9. Vet de bakvorm licht in.
  10. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad.
  11. Verdeel de appelpartjes over het beslag.
  12. Strooi de erover.
  13. Meng de en en strooi dit over het mengsel over de appel en .
  14. Bak de cake iets onder het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar.
25
25
25

Variaties op Appelkwarktaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelkwarktaart
VariatieAantalGang
Sinaasappelkwarktaart1Taart en gebak
Appelkwarktaart met meringue1Taart en gebak
Appelkwarktaart met kruimellaag1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cakemeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, kwark, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kwark, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appelkwarktaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lijkt me erg lekker!
17 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
476 kcal
23%2856 kcal
Vetten
29 g.
42%174 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%162 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%150 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelkwarktaart