Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelkwarktaart recept
Appelkwarktaart recept

Appelkwarktaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160 graden C. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes. Besprenkel ze met de helft van het citroensap. Roer de boter en suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er een voor een door. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker. Spatel het cakemeel er luchtig door. Vet de bakvorm licht in. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de amandelen erover. Meng de suiker en kaneelpoeder en strooi dit over het mengsel over de appel en amandelen. Bak de cake iets onder het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelkwarktaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appelkwarktaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Lijkt me erg lekker!
    Bezoeker gaf dit recept op 17 juli 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven