Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelplaatkoek met room recept
Appelplaatkoek met room recept

Appelplaatkoek met room


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Vet een bakblik (ca 32 x 39 cm, ca. 3,5 cm diep) in met boter en bestrooi hem met bloem. Meng 400 gram bloem, de gemalen hazelnoten, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, een snufje zout, 200 gram boter in stukjes en 2 eieren in een kom.
Kneed eerst alles met de deeghaken van de mixer en daarna kort met de hand tot een glad deeg. Zet het deeg afgedekt ca. 30 minuten in de koelkast.
Klop de kwark, de slagroom, 5 eieren en 2 zakjes vanillesuiker met de mixer glad.
Bestrooi het deeg met een beetje bloem en rol het uit in het bakblik.
Druk het deeg 1-2 cm langs de rand omhoog. Prik het deeg meerdere malen in met een vork.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Meng het kaneelpoeder met 2 eetlepels suiker. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen em snijd de appels in dunne plakjes. Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs over het deeg en bestrooi met de kaneelsuiker. Verdeel het kwarkmengsel erover. Bak de plaatkoek 55 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelplaatkoek met room recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven