Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart recept
Appeltaart recept

Appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de witte basterdsuiker toe. Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en tweederde van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg. Laat het deeg op een koele plaats rusten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met van het deeg. Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes. Leg de rolletjes kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei. Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen. Oventemperatuur: Elektrische oven: 180 C Heteluchtoven: 165 C Gasoven: stand 3-4

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven