Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
appeltaart recept
appeltaart recept

appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200C (heteluchtoven 180C). Leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een grote vierkante lap. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg in met een vork. Beleg het deeg met bakpapier en leg daarop nog een bakplaat of schaal, zodat het deeg overal verzwaard wordt en plat blijft tijdens het bakken. Bak het deeg ca. 15 minuten in de hete oven. Haal de rozemarijnnaalden van het takje. Maal de noten met de suiker, rozemarijn en citroenrasp in de keukenmachine. Voeg het eiwit toe en draai tot een smeuge massa. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne partjes. Ris de bessen van de takjes. Kook een siroop van water en suiker en laat het afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 175C (heteluchtoven 160C). Verdeel de notenspijs over het deeg. Beleg het vervolgens dakpansgewijs met de appelpartjes. Verdeel de bessen erover. Bak de taart nog 10- 15 minuten. Lak hem af met de suikersiroop, voor een mooi glanzend resultaat. Serveer de taart lauwwarm met een lepel crme fraiche.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven