Appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. in magnetron in 40 sec.
  2. op 900 Watt laten smelten.
  3. Alle ingrediënten voor door elkaar mengen met mixer met deeghaken.
  4. Daarna met de hand (evt.
  5. wat extra ) tot een bal maken.
  6. In koelkast wegzetten, tot vulling klaar is.
  7. in kleine stukjes snijden en met andere ingrediënten voor de vulling in een bak met deksel doen en goed omschudden.
  8. Deegbal ongeveer halveren en de grootste helft uitdrukken in beboterde springvorm en rand.
  9. Vulling erop storten.
  10. Kleinste deeghelft uitrollen tot plak zo groot als springvorm (druk cirkel uit door springvorm er op te zetten) en op de taart leggen.
  11. Eventueel overtollig deel tot een slang rollen en bij de randen aandrukken.
  12. Taart volledig bestrijken met .
  13. Onderin oven plaatsen in 40 minuten bakken op 175 graden C.
  14. op hetelucht/pizza stand.
  15. Evt.
  16. serveren met toefje .
25
25
25

Variaties op Appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appeltaart
VariatieAantalGang
Appeltaart32Taart en gebak
Oma's appeltaart4Taart en gebak
Aardappeltaart4Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker, vanillesuiker, suiker, vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, margarine, koffiemelk kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine en koffiemelk kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, vanille suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en koffiemelk
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Een heel lekker recept. Bij de vulling heb ik 200 gram studentenhaver en 2 eetlepels appelstroop toegevoegd.
Marthyn 26 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5138 kcal
256%5138 kcal
Vetten
164 g.
235%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
602 g.
231%602 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
207 g.
230%207 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart